Η περιοχή του Καϊάφα Ηλείας ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ζαχάρως, καταλαμβάνει μια έκταση 5500 στρεμμάτων και αποτελείται από μια απέραντη αμμώδη παραλία, το πευκοδάσος της Στροφυλιάς, τη λίμνη και τα θερμά ιαματικά λουτρά που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Λαπίθα. Ο συνδυασμός θάλασσας, δάσους, λίμνης και βουνού δημιουργεί ένα πανέμορφο τοπίο που καθηλώνει τους επισκέπτες.
Κατηγορία: Φωτογραφίες
Τρεις φωτογραφίες από το Γυμνάσιο Αρρένων Πύργου (84)
Φωτογραφίες από το Κατάκολο (83)
Φωτογραφίες από τον Αμπελώνα (Ρώμεσι) (82)
Φωτογραφίες από τον Αμπελώνα (Ρώμεσι) (81)
Φωτογραφίες από την Ηλεία (80)
Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάτω Σαμικού Ηλείας (2)
Συνέχεια από την ανάρτηση : Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάτω Σαμικού Ηλείας (1)
Το σημαντικότερο ιερό στη περιοχή του Σαμικού ήταν ένα άλσος προς τιμήν του Ποσειδώνα. Ο Στράβων αναφέρει : “Ακολουθεί άλλος ποταμός , ο Χαλκίς , και μία κρήνη , οι Κρουνοί , και οικισμός Χαλκίς και μετά το Σαμικό , όπου το ιερό του Σαμίου Ποσειδώνα που είναι φημισμένο. Υπάρχει και άλσος γεμάτο αγριελιές. Το φροντίζουν οι Μακίστιοι. Αυτοί ανακοίνωναν και την εκεχειρία που έλεγαν “Σάμιον”. Όλοι οι Τριφύλιοι συμβάλλουν στη συντήρηση του ιερού. Το Ποσείδιο είναι ιερό δάσος κοντά στη θάλασσα. Πάνω του είναι ψηλός λόφος , ακόμη πιο μπροστά από αυτό το Σαμικό , που επάνω του είναι η Σάμος. Έτσι δεν φαίνεται από τη θάλασσα και υπάρχει πεδιάδα εδώ που λέγεται Σαμική. Κι από εδώ βγαίνει απόδειξη ότι υπήρξε κάποτε πόλη Σάμος”. Διαβάστε περισσότερα “Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάτω Σαμικού Ηλείας (2)”
Φωτογραφίες από τον Αμπελώνα (Ρώμεσι) (79)
Φωτογραφίες από την Ηλεία (78)
Για να δείτε πληροφορίες για την Ανδρίτσαινα , πατήστε εδώ.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάτω Σαμικού Ηλείας (1)
Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάτω Σαμικού βρίσκεται 22 χλμ νότια – νοτιοανατολικά του Πύργου και εκτείνεται στα βόρεια της λίμνης Καϊάφα. Αποτελείται από την ακρόπολη των κλασσικών – ελληνιστικών χρόνων που καταλαμβάνει τη κορυφή του λόφου “Ελληνικό” που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του όρους Λαπίθα , και τη προϊστορική ακρόπολη και το προϊστορικό νεκροταφείο που υπάρχουν στη θέση Κλειδί , ανάμεσα στις δυτικές απολήξεις του όρους Λαπίθα και το Ιόνιο πέλαγος. Η ακρόπολη των ιστορικών χρόνων ανήκε πιθανόν σε πόλη με το όνομα Σαμία ή Σαμικό ή Σάμος , ενώ η προϊστορική ακρόπολη ανήκε ενδεχομένως στην ομηρική Αρήνη. Η θέση της ακρόπολης των ιστορικών χρόνων ήταν στρατηγική γιατί έλεγχε στην αρχαιότητα το στενό παραθαλάσσιο πέρασμα που οδηγούσε από την Ηλεία προς τη Τριφυλία και τη Μεσσηνία , ενώ γειτνίαζε και με τις εύφορες κοιλάδες που βρίσκονται βόρεια και βορειοανατολικά. Διαβάστε περισσότερα “Ο αρχαιολογικός χώρος του Κάτω Σαμικού Ηλείας (1)”