Η παραλία του Κατακόλου , ιδανική για περπάτημα δίπλα στο κύμα.Ο ανδριάντας του πλοιάρχου Μιλτιάδη Ιατρίδη , στην ομώνυμη πλατεία του Πύργου.
Ο Μίλτων Ιατρίδης (1906 – 1960) , πύργιος στη καταγωγή από τη μεριά του πατέρα του Βασιλείου , ήταν κυβερνήτης του ιστορικού υποβρυχίου “Παπανικολής”, το οποίο στις 24 Δεκεμβρίου 1940 βύθισε στην Αδριατική Θάλασσα τρία ιταλικά οπλιταγωγά , που μετέφεραν στην Αλβανία πολεμικό υλικό για τον ανεφοδιασμό των ιταλικών δυνάμεων. Για το κατόρθωμα αυτό ο κυβερνήτης Μίλτων Ιατρίδης προβιβάστηκε σε αντιπλοίαρχο επ’ ανδραγαθία και του απονεμήθηκε το “Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας”. Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 18 Φεβρουαρίου 1960 σε ηλικία 54 ετών.
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Κέρνος (σύνθετο αγγείο). Πιθανόν να ήταν θυμιατό , λύχνος ή τελετουργικό αγγείο. Βρέθηκε στη κοινότητα Κλαδέου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και χρονολογείται στο Β’ μισό του 14 ου αι. π.χ.Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Κύμβαλο. Μουσικό Όργανο. Βρέθηκε στο Ναό της Αθηνάς στο Πρασιδάκι Ηλείας.
Για να δείτε πληροφορίες για το Ναό της Αθηνάς στο Πρασιδάκι Ηλείας , πατήστε εδώ.
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Πήλινος υποστάτης που χρησίμευε για τη στήριξη αγγείων αλλά σχετίζεται και με τελετουργίες προς τιμήν των νεκρών. Βρέθηκε σε θραύσματα μπροστά στην είσοδο θαλαμωτού τάφου. Το σκεύος αυτό , με Κυπριακές και Μινωικές επιδράσεις , είναι σπάνιο εύρημα για τη περιοχή. Βρέθηκε στη κοινότητα Κλαδέου , του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , στη θέση Τρύπες και χρονολογείται στο 12 ο – 11 ο αι. π.χ.
Για να δείτε πληροφορίες για το μυκηναϊκό νεκροταφείο του Κλαδέου , πατήστε εδώ.