Φωτογραφίες από την Ηλεία (51)

foto-1
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας: Η κατασκευή του νέου μουσείου , σε σχέδια του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού , ξεκίνησε το 1966 και ολοκληρώθηκε το 1975. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το 1982 , από την τότε υπουργό πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη , μετά την ολοκλήρωση της σταδιακής μεταφοράς των αντικειμένων από το παλαιό μουσείο. Το κτήριο διαθέτει δώδεκα αίθουσες και στεγάζει ευρήματα που χρονολογούνται από τη προϊστορική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους αλλά και μέχρι τον 7ο αιώνα μ.χ. Το μουσείο διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους καθώς και εργαστήρια συντήρησης των διαφόρων αντικειμένων.
foto-2
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας : Χάλκινη προτομή γρύπα. Χρονολογείται στον 7ο αι. π.χ. Η συλλογή χάλκινων αντικειμένων του μουσείου είναι η πλουσιότερη στον κόσμο.
foto-3
Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας: Ψηφιδωτό δάπεδο από τις θέρμες Κλαδέου. Οι θέρμες Κλαδέου ή δυτικές θέρμες κτίστηκαν στα ρωμαϊκά χρόνια , κοντά στον Κλαδέο ποταμό και πλησίον των ελληνικών λουτρών.
foto-4
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας : Κάνθαρος , προϊόν τοπικού εργαστηρίου. Ο κάνθαρος στην αρχαιότητα ήταν αγγείο πόσης και σπονδής και χαρακτηριστικό αγγείο του θεού Διονύσου.
foto-5
Ολυμπία , Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας: Μαρμάρινο άγαλμα άνδρα , πιθανόν του Απόλλωνα. Βρέθηκε στην Ολυμπία , στη βορειοδυτική γωνία του Ναού του Δία. Πρόκειται για ρωμαϊκό αντίγραφο έργου των μέσων του 5ου αι. π.χ. Ανήκει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.
foto-6
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου: Σύνθετο αγγείο. Είναι εξαίρετο δείγμα ηλειακής μυκηναϊκής κεραμικής. Βρέθηκε σε θαλαμωτό τάφο στο μυκηναϊκό νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας Ηλείας. Χρονολογείται στο 12 ο – 11 ο αι. π.χ.

Για να δείτε πληροφορίες για το μυκηναϊκό νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας , πατήστε εδώ.

foto-7
Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή , στο χώρο του παλαιού εργοστασίου Ξυστρή , στο Πύργο.
foto-8
Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στο Πύργο: Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις.