Φωτογραφίες από την Ηλεία (70)

foto-1
Η μαρίνα του Κατακόλου.
foto-2
Η παραλία του Λεβεντοχωρίου Ηλείας.
foto-3
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας : Κορμός του αυτοκράτορα Αυγούστου στο τύπο του Δία , από πεντελικό μάρμαρο. Βρέθηκε στην Άλτη , στο Μητρώο και χρονολογείται στο 1 ο αι. π.χ.
foto-4
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας : Πυξίδα , Ελληνιστικής εποχής.
foto-5
Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας : Μαρμάρινο ανδρικό άγαλμα , πιθανόν του Ερμή. Προέρχεται από την Ολυμπία και χρονολογείται στο 1 ο αι. μ.χ. Ανήκει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.
foto-6
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Αττική μελανόμορφη λήκυθος. Βρέθηκε στο Χάβαρι Ηλείας και χρονολογείται στις αρχές του 5 ου αι. π.χ.
foto-7
Άποψη της Κουρούτας.
foto-8
Η παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Δουναίικα Ηλείας. Στο βάθος διακρίνεται ο Αίνος , το βουνό της Κεφαλονιάς και δεξιά φαίνεται το Ακρωτήριο Χελωνάτα της Ηλείας και ο λόφος στη κορυφή του οποίου είναι κτισμένο το φράγκικο κάστρο Χλεμούτσι.

Το εργαστήριο του Φειδία στην Αρχαία Ολυμπία (1)

         Το εργαστήριο του Φειδία στην Ολυμπία βρίσκεται έξω από την Άλτη , απέναντι από τη δυτική πλευρά του ναού του Δία. Οικοδομήθηκε με κογχυλιάτη λίθο και είχε περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το σηκό του ναού του Δία. Έχει προσανατολισμό Α-Δ , με ορθογώνια στενόμακρη κάτοψη , η είσοδός του βρισκόταν στην ανατολική στενή πλευρά και ήταν το δεύτερο υψηλότερο κτήριο μετά από το ναό του Δία. Το εσωτερικό του χωριζόταν σε τρία κλίτη από δύο σειρές κιόνων, και η στέγη του ήταν ξύλινη , καλυμμένη με πήλινη κεράμωση κορινθιακού τύπου. Από τα ευρήματα της ανασκαφής προκύπτει ότι η στέγη διέθετε και μια περίτεχνη σίμη. Εδώ ο μεγάλος γλύπτης της αρχαιότητας Φειδίας φιλοτέχνησε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία , το οποίο ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ο Φειδίας ήλθε στην Ολυμπία μετά τα έργα του στην ακρόπολη της Αθήνας. Από τα διάφορα ευρήματα , το μνημείο χρονολογείται με ακρίβεια στη περίοδο 430 – 420 π.χ. Διαβάστε περισσότερα “Το εργαστήριο του Φειδία στην Αρχαία Ολυμπία (1)”