Άρθρα

Διαφημίσεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” του Πύργου το 1931 (1)

         Η παρούσα ανάρτηση περιέχει 18 διαφημίσεις που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα φύλλα της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” του Πύργου το έτος 1931. Οι διαφημίσεις αυτές μας δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και αναφέρονται στη πόλη του Πύργου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οι διαφημιζόμενοι είναι οι παρακάτω:

Έμποροι: Φ. Καλλόπουλος, Γιώτα Διονυσοπούλου, Σπύρος Μαλεβίτης, Παρασκευάς Νεοφώτιστος, Δημήτριος Σοφιανόπουλος και Χρυσικόπουλος, Αδελφοί Αγγούρη, Θεόδωρος Πήττας.

Ιατροί: Τάκης Πετρόπουλος, Κων/νος Παπαδόπουλος, Νικόλαος Ασημακόπουλος, Αντώνιος Πετραλιάς, Γεώργιος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Σταθόπουλος.

Ο οδοντίατρος Θεόδωρος Νικολόπουλος , ο οινολόγος Λευτέρης Φιλιππάκης αλλά και διαφημίσεις για τα Λουτρά Καϊάφα, το ζαχαροπλαστείο Αίγλη και τους αγώνες πυγμαχίας και ελευθέρας πάλης.

Διαβάστε περισσότερα “Διαφημίσεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” του Πύργου το 1931 (1)”

Ο επιχειρηματίας του Πύργου Βασίλης Καραβασίλης

Στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” του Πύργου της 15-12-1931 υπάρχει το παρακάτω πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα “Ο επιχειρηματίας του Πύργου Βασίλης Καραβασίλης”

Η οικογένεια του Νικολάου Κακούρη

Στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” του Πύργου της 27-6-1931 υπάρχει το παρακάτω πρωτοσέλιδο δημοσίευμα. 

Διαβάστε περισσότερα “Η οικογένεια του Νικολάου Κακούρη”

Τρεις φωτογραφίες από το Γυμνάσιο Αρρένων Πύργου (84)

Παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου Αρρένων Πύργου τη σχολική χρονιά 1964-65. Σημαιοφόρος είναι ο αείμνηστος Αθανάσιος Λιακόπουλος , καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Αθανάσιος Λιακόπουλος γεννήθηκε το 1947 στον Αμπελώνα (Ρώμεσι) Ηλείας και έφυγε στα 53 του χρόνια , αφήνοντας ένα σπάνιο έργο.

Διαβάστε περισσότερα “Τρεις φωτογραφίες από το Γυμνάσιο Αρρένων Πύργου (84)”