Φωτογραφίες από την Ηλεία (39)

foto-1
Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Πύργο : Βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της πόλης , είναι ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής και το εμβαδόν του ανέρχεται σε περίπου 1000 τ.μ. Θεμελιώθηκε το 1897 , στην ίδια θέση που υπήρχε άλλος ναός ο οποίος καταστράφηκε από σεισμό το 1886. Εγκαινιάστηκε το 1906 από τον τότε μητροπολίτη Ηλείας Δαμασκηνό. Οι σεισμοί του 1993 και του 2008 του προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Το 2012 ο ναός κηρύσσεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεώτερο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και το 2013 το έργο αποκατάστασης του ναού εντάσσεται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Οι εργασίες άρχισαν το 2014 και τελείωσαν το 2017.
foto-2
Μαρμάρινη επιγραφή στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των ευεργετών του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου.
foto-3
Μαρμάρινη επιγραφή στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των δωρητών του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου.
foto-4
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Ψευδόστομος αμφορέας. Βρέθηκε σε μυκηναϊκό θαλαμωτό τάφο , στη κοινότητα Κλαδέου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Χρονολογείται στο 12 ο – 11 ο αι. π.χ.

Για να δείτε πληροφορίες για το μυκηναϊκό νεκροταφείο του Κλαδέου , στο οποίο βρέθηκε ο αμφορέας , πατήστε εδώ.

foto-5
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Χάλκινο τμήμα βάσης λέβητα. Είναι Ασσυριακής τεχνοτροπίας και βρέθηκε στη περιοχή της Ολυμπίας. Χρονολογείται στο πρώιμο 7 ο αι. π.χ.
foto-6
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Τετράωτος αμφορέας. Βρέθηκε σε μυκηναϊκό θαλαμωτό τάφο στην Αγία Τριάδα (Μπουκοβίνα) Ηλείας. Χρονολογείται στον 12 ο – 11 ο αι. π.χ.

Για να δείτε πληροφορίες για το μυκηναϊκό νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας , στο οποίο βρέθηκε ο αμφορέας , πατήστε εδώ.