Τέσσερις φωτογραφίες από την Αρχαία Ολυμπία (3)

      Σήμερα θα δημοσιεύσω από το αρχείο μου 4 φωτογραφίες, όχι όμως από τον Αμπελώνα (Ρώμεσι) αλλά από την Αρχαία Ολυμπία. Όπως έχω αναφέρει και στην αρχική σελίδα, θα κάνουμε αναρτήσεις όχι μόνο για το χωριό αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 7-4-2007, τέσσερις μήνες πριν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007.  Οι δύο επόμενες τραβήχτηκαν στις 24-3-2008 την ημέρα της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου. Είχαν  περάσει μόνο 7 μήνες από τη πυρκαγιά. Όλες οι φωτογραφίες  δείχνουν τον Κρόνιο λόφο. Δεν θα γράψω περισσότερα αρκεί να τις δείτε  γιατί όπως λένε και οι Κινέζοι μια εικόνα, χίλιες λέξεις. 

foto-3
Αρχαία Ολυμπία , Κρόνιος λόφος , 7-4-2007 και 4 μήνες πριν από τη καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007.

 

foto-3a
Αρχαία Ολυμπία, Κρόνιος λόφος , 24-3-2008 την ημέρα της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου και 7 μήνες μετά από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007.
foto-3-b
Αρχαία Ολυμπία , Κρόνιος λόφος , 24-3-2008. Διακρίνεται στη φωτογραφία και η Κινέζα λαμπαδηδρόμος.

      Η τέταρτη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 22-8-2017, δέκα χρόνια μετά την πυρκαγιά. Αυτή τη φορά όμως ο Κρόνιος λόφος φαίνεται καταπράσινος και αυτό μας κάνει  να ελπίζουμε ότι σε λίγα χρόνια θα είναι και πάλι όπως ήταν πριν από τον Αύγουστο του 2007.

foto-3c
Αρχαία Ολυμπία , 22-8-2017. Ένα μέρος του ναού του Δία και στο βάθος ο Κρόνιος λόφος (Κρόνιο).

Υποσημείωση : Ο Κρόνιος λόφος, γνωστός επίσης και ως Κρόνιο, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας και εφάπτεται με αυτόν. Είναι δίπλα στο στάδιο, στους θησαυρούς των πόλεων, στο νυμφαίο, στο ναό της Ήρας και στο πρυτανείο. Έχει ύψος 114 μέτρα και κατά την ελληνική μυθολογία το όνομά του εδόθη από τον Ηρακλή προς τιμήν του θεού Κρόνου. Στην αρχαιότητα, στη κορυφή του οι ιερείς έκαναν θυσίες στο Κρόνο.