Φωτογραφίες από την Ηλεία (49)

foto-1
Άποψη του Κατακόλου.
foto-2
Το Δημοτικό Πάρκο ΣΠΚ (Σιδηρόδρομος Πύργου – Κατακόλου) στο Πύργο.
foto-3
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Ψευδόστομος αμφορίσκος. Τον χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα για την αποθήκευση και μεταφορά αρωματικών ελαίων. Βρέθηκε σε θαλαμοειδή μυκηναϊκό τάφο στην Αγία Τριάδα (Μπουκοβίνα) Ηλείας. Χρονολογείται στο Β’ μισό του 14 ου αι. π.χ.

Για να δείτε πληροφορίες για το μυκηναϊκό νεκροταφείο , στο οποίο βρέθηκε ο αμφορίσκος , πατήστε εδώ.

foto-4
Ολυμπία , Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας : Χάλκινη κεφαλή παιδιού. Προέρχεται από την Ολυμπία και χρονολογείται στα τέλη του 2 ου αι. π.χ. Ανήκει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.
foto-5
Ολυμπία , Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας : Χάλκινο αντίγραφο κεφαλής παιδιού του 2 ου αι. π.χ. Ανήκει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας. (Πρόκειται για σύγχρονο αντίγραφο του προηγούμενου εκθέματος).
foto-6
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας : Μαρμάρινο άγαλμα νεαρού Σατύρου με σύριγγα. Χρονολογείται στο 2 ο – 1 ο αι. π.χ.
foto-7
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας : Χάλκινο σφυρήλατο έλασμα με παράσταση που απεικονίζει αναχώρηση πολεμιστή για τη μάχη. Ο άνδρας επιβιβάζεται σε άρμα και αποχαιρετά τη σύζυγο και το παιδί του που είναι καθισμένο στον ώμο της μητέρας του. Πρόκειται για έργο ανατολικοϊωνικού εργαστηρίου και χρονολογείται γύρω στο 580 π.χ.
foto-8
Αμπελώνας του κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας.

Για να δείτε πληροφορίες για το κτήμα Μερκούρη , πατήστε εδώ.