Φωτογραφίες από την Ηλεία (55)

foto-1
Άποψη του Κατακόλου
foto-2
Η παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Δουναίικα Ηλείας
foto-3
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας : Άγαλμα της Ελπινίκης , πρωτότοκης κόρης του Ηρώδη του Αττικού. Στο δεξί χέρι κρατεί σπονδική φιάλη. Χρονολογείται στο Β’ μισό του 2 ου αι. μ.χ. και ήταν τοποθετημένο στον άνω ημικυκλικό όροφο του Νυμφαίου.

Για να δείτε την ανάρτηση για το Νυμφαίο της Αρχαίας Ολυμπίας , πατήστε εδώ.

foto-4
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Πήλινο αλάβαστρο με τρεις λαβές. Βρέθηκε στο Χελιδόνι Ηλείας και χρονολογείται στο 14 ο αι. π.χ.
foto-5
Αρχαιολογικός χώρος Ήλιδας : Η οδός της αρχαίας πόλης με κατεύθυνση Β-Ν (οδός Α στην επόμενη φωτογραφία). Σήμερα ένα τμήμα της καλύπτεται από τη σύγχρονη επαρχιακή οδό και το αρδευτικό κανάλι του φράγματος Πηνειού.
foto-6
Αρχαιολογικός χώρος Ήλιδας : Η οδός Α της αρχαίας πόλης έχει αποκαλυφθεί σε μήκος 200 μ. , με τη διαμόρφωση που αυτή είχε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Τη περίοδο αυτή κατά μήκος των δύο πλευρών της κτίστηκαν στοές με κιονοστοιχίες. Η οδός Α εκτείνεται και στην άλλη πλευρά της επαρχιακής οδού , εκεί που βρίσκεται η αγορά της πόλης.
foto-7
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας : Κοσμήματα από χρυσό και κορνήλιο. Χρονολογούνται στο 3 ο αι. π.χ.
foto-8
Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας : Ενεπίγραφος ακατέργαστος λίθος που ζυγίζει 143,5 κιλά και είναι ανάθημα του αθλητή Βύβωνα. Η επιγραφή αναφέρει ότι ο Βύβων τον είχε σηκώσει με το ένα χέρι , πάνω από το κεφάλι του. Στην αρχαιότητα η άρση βαρών δεν ήταν ολυμπιακό άθλημα , αλλά άσκηση για τους αθλητές των βαρέων αθλημάτων. Το κατόρθωμα του αθλητή ήταν πρωτοφανές και γι’ αυτό ο λίθος αφιερώθηκε στο ιερό της Ολυμπίας. Βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία , στην Άλτη , πλησίον του Πελοπίου. Χρονολογείται στα τέλη του 7 ου – αρχές 6 ου αι. π.χ. και ανήκει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.
foto-9
Η παραλία του Κατακόλου που αποτελεί την αρχή της απέραντης αμμώδους παραλίας , άνω των 50 χιλιομέτρων , του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Οι πιο σημαντικές παραλίες στη συνέχεια είναι αυτές της Σπιάτζας , Επιταλίου , Σαμικού , Καϊάφα , Ζαχάρως , Κακόβατου και Γιαννιτσοχωρίου , που είναι και το τελευταίο χωριό της Ηλείας. Η παραλία στη συνέχεια εκτείνεται και στο νομό Μεσσηνίας.
foto-10
Η πλατεία της Ανδρίτσαινας

Για να δείτε την ανάρτηση για την Ανδρίτσαινα , πατήστε εδώ.

foto-11
Η παραλία της Μπούκας στο Κορακοχώρι Ηλείας