Φωτογραφίες από την Ηλεία (45)

foto-1
Η παραλία της Κουρούτας στη περιοχή της Αμαλιάδας.
foto-2
Η παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Δουναίικα.
foto-3
Η παραλία της Μπούκας στο Κορακοχώρι.
foto-4
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας : Άγαλμα Ερμή. Εξαίρετο αντίγραφο πρωτότυπου έργου του Πραξιτέλη. Χρονολογείται στα μέσα του 2 ου αι. π.χ.
foto-5
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας : Άγαλμα Ερμή. Πρόκειται για το άγαλμα της προηγούμενης φωτογραφίας. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η πραξιτέλεια καμπύλη του σώματος σε σχήμα S.
foto-6
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας : Το αριστερό κράνος είναι ετρουσκικού τύπου και το δεξιό κορινθιακού τύπου κατασκευασμένο σε ιταλιωτικό εργαστήριο. Τα δύο κράνη φέρουν την ίδια επιγραφή. ΗΙΑΡΟΝ Ο ΔΕΙΝΟΜΕΝΕΟΣ / ΚΑΙ ΤΟΙ ΣΥΡΑΚΟΣΙΟΙ / ΤΟΙ ΔΙ ΤΥΡΡΑΝΟΝ ΑΠΟ ΚΥΜΑΣ (ο Ιέρων , ο γιος του Δεινομενέος και οι Συρακούσιοι , στον Δία από τους Τυρρηνούς της Κύμης ). Πρόκειται για αφιερώματα στο ιερό του Δία από τον Ιέρωνα , τύραννο των Συρακουσών και τους συμπολίτες του μετά τη νίκη τους στην Κύμη της Ιταλίας εναντίον των Τυρρηνών , δηλαδή των Ετρούσκων , το 474 π.χ.
foto-7
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Αμφορέας ψευδόστομος. Τον χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα για τη μεταφορά αρωματικών ελαίων. Βρέθηκε στη κοινότητα Κλαδέου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και χρονολογείται στον 12 ο – 11 ο αι. π.χ.

Για να δείτε πληροφορίες για το μυκηναϊκό νεκροταφείο του Κλαδέου που βρέθηκε ο αμφορέας , πατήστε  εδώ.

foto-8
Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 3 στο λιμάνι του Κατακόλου. Ανήκει στον γερμανικό τουριστικό οργανισμό TUI. Τα φώτα της δεξιάς πλευράς του πλοίου άναψαν με τέτοια διάταξη , σχηματίζοντας τη λέξη “KATAKOLO”.
foto-9
Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 3 στο λιμάνι του Κατακόλου. Αυτή τη φορά όμως δεν μετέφερε τουρίστες , λόγω του κορωνοϊού και παραμένει για πολλές ημέρες δεμένο στο λιμάνι.
foto-10
Ηλιοβασίλεμα στον Άγιο Ανδρέα με φόντο τη Ζάκυνθο.