Φωτογραφίες από την Ηλεία (42)

foto-1
Η παραλία του Αγίου Ηλία.
foto-2
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Πυξίδα με τρία πόδια. Οι πυξίδες χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα από τις γυναίκες για να φυλάσσουν τα κοσμήματα και τα καλλυντικά τους. Βρέθηκε στη κοινότητα Κλαδέου , του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και χρονολογείται στο 13 ο – 11 ο αι. π.χ.

Για να δείτε πληροφορίες για το μυκηναϊκό νεκροταφείο του Κλαδέου , στο οποίο βρέθηκε η πυξίδα , πατήστε εδώ.

foto-3
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Χάλκινο πτυσσόμενο κάτοπτρο. Το κάλυμμα φέρει ανάγλυφη παράσταση με την απαγωγή του Γανυμήδη. Στην ελληνική μυθολογία , ο Γανυμήδης ήταν πρίγκηπας της Τροίας που τον απήγαγε ο Δίας , μεταμορφωμένος σε αετό , τον μετέφερε στον Όλυμπο και τον έκανε αθάνατο και οινοχόο των θεών. Βρέθηκε στη Μάκιστο Ηλείας , στη θέση Πετροπηγάδα και χρονολογείται στην ελληνιστική εποχή.
foto-4
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Πρόχος , αγγείο που το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι για να πλένουν τα χέρια των φιλοξενουμένων. Βρέθηκε στο Κάτω Σαμικό Ηλείας , στη θέση Κλειδί και χρονολογείται στο 15 ο – 14 ο αι. π.χ.

Για να δείτε πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Σαμικού , πατήστε εδώ.

foto-5
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Λαβή μαχαιριού από ελεφαντοστούν , με μορφή Σφίγγας. Βρέθηκε στην Αρχαία Ήλιδα και χρονολογείται στον 7 ο – 6 ο αι. π.χ.
foto-6
Η οδός Ερμού στο Πύργο.
foto-7
Η παραλία του Κατακόλου.