Φωτογραφίες από τον Αμπελώνα (Ρώμεσι) Ηλείας (59)

foto-1
Φωτογραφία (1) : Άποψη του Αμπελώνα (Ρώμεσι).
foto-2
Φωτογραφία (2) : Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στον Αμπελώνα (Ρώμεσι). Οι φουστανελοφόροι είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Κώστας Ζαχιώτης. Στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας είναι η Χριστίνα Σταυροπούλου και στο δεξιό ο Γρηγόρης Σταυρόπουλος. Το κτήριο στα αριστερά ήταν ιδιοκτησία του Ηλία Τσαγκοδημητρόπουλου και αργότερα στη θέση του κτίστηκε το καφενείο του Νίκου Τσαπόγα. Το κτήριο στα δεξιά ήταν του Γιώργη Τσαγκοδημητρόπουλου και στη θέση του κτίστηκε το κτήριο που υπάρχει σήμερα. Πίσω από το αυτοσχέδιο ηρώο φαίνεται το περίπτερο του Κώστα Χιώνη. Στο βάθος της φωτογραφίας (1) φαίνονται τα δύο κτήρια που κτίστηκαν στις θέσεις των κτηρίων της φωτογραφίας (2).

foto-3
Το κοινοτικό συμβούλιο του Αμπελώνα (Ρώμεσι) και άλλοι συγχωριανοί παρακολουθούν τη παρέλαση των μαθητών του δημοτικού σχολείου το 1962. Από αριστερά : Νιόνιος Τσίληρας , Χρήστος Γεωργακόπουλος ,Φίλιππος Σπάθαρης , Γιάννης Γεωργακόπουλος , Στέφανος Μιχόπουλος (Παπαστέφανος) , Νίκος Τσαπόγας , Γιώργης Ζαχιώτης , Κώστας Αλεξανδρόπουλος (γραμματέας της κοινότητας) και ο Πάνος Παπαδημακόπουλος. Ο μικρός φουστανελοφόρος είναι ο Γιώργος Μπάκας.

foto-4
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 , στο καφενείο του Νίκου Τσαπόγα , στο πανηγύρι του Αγίου Βλασίου. Από αριστερά : Κική Ζαχιώτη με τον μικρό Ανδρέα Ζαχιώτη , Νότα Ζαχιώτη , Παναγούλα Παρασκευοπούλου , Κατίνα Παρασκευοπούλου , Πάκης Ζαχιώτης , Κώστας Ζαχιώτης , Γιώργης Ζαχιώτης και ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Τα παιδιά , από αριστερά : Ανδρέας Γρίβας , Γιώργος Σπηλιωτόπουλος , Πάκης Σπηλιωτόπουλος , Χρήστος Μπουζαλάς και ο Ανδρέας Σπηλιόπουλος. Πίσω αριστερά είναι η σύζυγος και οι κόρες του Χαρίδημου , από τον Ελαιώνα (Μαλαπάσι) και δεξιά η Κούλα Ροδοπούλου.

foto-5

Οι καρποί ενός σπάνιου άγριου φυτού που είχε φυτρώσει σε μια μαρμαριά στον Αμπελώνα (Ρώμεσι) Ηλείας.