Φωτογραφίες από την Ηλεία (20)

foto-20a
Η πλαζ του Αγίου Ανδρέα στην περιοχή του Κατακόλου.
foto-20b
Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας: Σύμπλεγμα Κενταύρου και Λαπίθη, από το δυτικό αέτωμα του ναού του Δία όπου παριστάνεται μάχη Λαπιθών και Κενταύρων. Ο Λαπίθης προσπαθεί να καταβάλει τον Κένταυρο ο οποίος αντιστέκεται και δαγκώνει τον αντίπαλό του, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απαλλαγεί από την λαβή του.
foto-20c
Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας: Ότι απέμεινε από την τρίκλιτη παλαιοχριστιανική βασιλική που κτίστηκε γύρω στα μέσα του 5ου αιώνα μ.χ. πάνω στα ερείπια του εργαστηρίου του Φειδία. Από το εργαστήριο, που βρισκόταν εκτός της Άλτεως, διατηρήθηκαν οι ορθοστάτες των τοίχων. Στα ανατολικά που ήταν η είσοδος του εργαστηρίου κτίστηκε το ιερό της εκκλησίας. Κατεστράφη από τους μεγάλους σεισμούς του 522 και του 551 μ.χ.
foto-20d
Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας: Εξωτερική άποψη της παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Όταν λειτουργούσε το εργαστήριο του Φειδία, σε αυτόν το χώρο ο καλλιτέχνης κατασκεύασε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Το καθιστό άγαλμα του θεού, που είχε τοποθετηθεί μέσα στο ναό του, έφτανε μαζί με τη βάση το ύψος των 12,40 μέτρων. Βοηθός του Φειδία στην κατασκευή του αγάλματος, ήταν ο γλύπτης Κολώτης από την Ηράκλεια της Ηλείας.
foto-20e
Κατάκολο, 2007