Φωτογραφίες από την Ηλεία (32)

foto-1
Το Δημαρχείο του Πύργου στη κεντρική πλατεία της πόλης.
foto-2
Το συντριβάνι στη κεντρική πλατεία του Πύργου με φόντο το Δημαρχείο.
foto-3
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Αμφορέας τετράωτος , με πλούσια διακόσμηση. Προέρχεται από τη κοινότητα Κλαδέου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και χρονολογείται στο 12 ο – 11 ο αι. π.χ.

         Σε μικρή απόσταση από τη κοινότητα Κλαδέου (6 χλμ. ΒΑ της Αρχαίας Ολυμπίας) , εντοπίστηκαν θαλαμωτοί τάφοι της μυκηναϊκής εποχής. Οι έξι από αυτούς βρέθηκαν στην είσοδο του χωριού και οι άλλοι ένδεκα στη τοποθεσία “Τρύπες” , 4 περίπου χιλιόμετρα Α-ΒΑ της κοινότητας. Όλοι οι τάφοι βρίσκονται πλησίον του ποταμού Κλαδέου. Η πρώτη συστάδα τάφων και οι έξι από τη δεύτερη συστάδα ερευνήθηκαν το 1962 ενώ οι υπόλοιποι πέντε ερευνήθηκαν το 1998. Οι ανασκαφές αυτές απέδωσαν σπουδαία ευρήματα , πολλά από τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου. 

foto-4
Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου : Χάλκινη ανθρωποταυρική κεφαλή που αναπαριστά το ποταμό Αλφειό ή τον Αχελώο. Προέρχεται από την Ολυμπία και χρονολογείται στο τέλος του 6 ου αι. π.χ.
foto-5
Το 1 ο Γυμνάσιο του Πύργου : Κτίστηκε στη θέση που υπήρχε από το 1932 το Γυμνάσιο Αρρένων και το οποίο κατεδαφίστηκε λόγω των ζημιών που του προξένησε ο σεισμός του 2007. Λειτουργεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 και είναι ένα σχολείο κόσμημα για τη παιδεία και τη πόλη του Πύργου. Στο Γυμνάσιο Αρρένων παρακολούθησε τη 3 η Γυμνασίου και ο Μίκης Θεοδωράκης που έζησε στο Πύργο τα έτη 1938 – 1939.
foto-6
Το 1 ο Γυμνάσιο του Πύργου. Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 3125 τ.μ. ενώ η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 4979 τ.μ. Έχει 16 αίθουσες διδασκαλίας , 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων , 1 βιβλιοθήκη , 1 εργαστήριο φυσικοχημείας , 1 εργαστήριο πληροφορικής , 1 εργαστήριο τεχνολογίας και 4 αίθουσες ξένων γλωσσών. Διαθέτει αμφιθέατρο και αύλειο χώρο με γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.