Φωτογραφίες από την Ηλεία (76)

Άποψη της κεντρικής πλατείας του Πύργου.
Μαρμάρινο μπαλκόνι σε παλαιό κτήριο του Πύργου. Ένα πραγματικό έργο τέχνης.
Τέσσερα παλαιά κτήρια , σε κεντρικό δρόμο του Πύργου , με τα χαρακτηριστικά σκαλιστά μαρμάρινα στηρίγματα των μπαλκονιών.
Άποψη του Κατακόλου.
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κατάκολο.
Η λίμνη του Καϊάφα.
Άποψη του Καϊάφα. Τα τελευταία χρόνια η σιδηροδρομική γραμμή Πύργου – Κυπαρισσίας είναι εκτός λειτουργίας και το κτήριο του σταθμού λειτουργεί σαν καφετέρια – μπαρ.
Η τεχνητή λίμνη του φράγματος Αλφειού ποταμού στο Φλόκα Ηλείας.
Ο Κλαδέος ποταμός στην Αρχαία Ολυμπία.
Χελώνα από τη περιοχή του Κατακόλου.

Ο ναός της Αθηνάς Μακίστου στη Σκιλλουντία Ηλείας

         Ο ναός της Αθηνάς Μακίστου βρίσκεται στο χωριό Σκιλλουντία (πρώην Μάζι) το οποίο ανήκει στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Βρίσκεται στη κορυφή ενός τειχισμένου λόφου που ονομαζόταν “Κάστρο” , σε υψόμετρο 354 μέτρων και έγινε γνωστός το 1879. Ο ναός είναι κτισμένος από ντόπιο πωρόλιθο (κογχυλιάτη) και έχει κατεύθυνση Α-Δ. Είναι Δωρικός περίπτερος και είχε 6χ13 κίονες , ενώ το μήκος του στο στυλοβάτη είναι 32,94 μ. και το πλάτος του 14,18 μ. Αποτελείται από πρόδομο , σηκό με δύο κατά μήκος εσωτερικές κιονοστοιχίες και οπισθόδομο. Τα λίθινα μέρη της ανωδομής ήσαν καλυμμένα από λεπτό επίχρισμα , ενώ το συνολικό ύψος του ναού υπολογίζεται σε 9,20 μέτρα. Διαβάστε περισσότερα “Ο ναός της Αθηνάς Μακίστου στη Σκιλλουντία Ηλείας”